Solvärme

Solvärme i Dalarna

Kostnadsfri offert och kalkyl

Beställ offert för en solvärmeinstallation i ditt hus.

Solvärme – för dig som vill vara riktigt miljövänlig

Att värma sitt hus med solvärme kräver varken borrning eller grävning. Därför är det mest miljövänliga sättet för uppvärmning.

Eftersom Sverige ligger ganska långt norrut är det främst under sommarhalvåret som solvärmen gör nytta. Det gör att solvärme fungerar bäst för uppvärmning av tappvatten och som ett komplement till uppvärmning av själva huset.

Fördelar med solvärme

Miljövänligt

Om man räknar in alla faktorer så är solvärme det mest miljövänliga alternativet.

Underhållsfritt

Moderna solvärmeanläggningar kräver mycket lite löpande underhåll.

Flexibelt

Solpaneler kan monteras på alla sorters tak och även på husfasader.

Skaffa solvärme – så går det till

Vi börjar alltid med ett kostnadsfritt besök för att gemensamt undersöka förutsättningarna för att installera solvärme för ditt hus. Du får då ett kostnadsförslag.

Vid installationen monterar vi solfångare på tak eller fasad enligt överenskommelse och därefter installeras själva värmepumpen. Hela arbetet tar normalt två till fyra dagar.

När vi är klara med installationen får du en genomgång av funktioner, inställningar och skötselråd. Du får även ett igångkörningsprotokoll.

Inom sex månader efter installationen så tar vi kontakt med dig för att stämma av att allt fungerar som det ska. Du har då möjlighet att ställa frågor och dessutom få tips och råd om hur du bäst hanterar din nya solvärmeanläggning.

Alla arbeten utförs av vår egen personal som är välutbildad och certifierad. Självklart har vi även ansvarsförsäkring för de arbeten vi utför.

Vi tar ansvar

För att du som kund ska känna full trygghet när du köper värmepump från oss så tar vi ansvar för hela arbetet. Vi anlitar inga underentreprenörer och tar hand om allt från råd och planering till färdig installation.

Ansvar och garantier

Vi tar totalansvar när du köper värmepump av oss. Dessutom har IVT värmepumpar marknadens bästa garantier.