Sjövärme

Sjön kan också värma ditt hus

Sjövärme bygger på samma teknik som jordvärme, med slingor som fångar upp den lagrade värmen från solens strålar. Skillnaden är att slingorna läggs på sjöbotten istället för att grävas ned i marken.

Att slingorna inte behöver grävas ned gör att sjövärme är mycket miljövänligt. Det är bara grävarbetet från strandkanten till ditt hus som påverkar miljön.

Fördelar med sjövärme

Ger stor besparing

Sjövärme är inte lika effektivt som exempelvis bergvärme, men det finns ändå stora pengar att spara. Kostnaden för installation är dessutom betydligt lägre.

Sjövärme är miljövänligt

Sjövärme återvinner energin från solens strålar som lagras på sjöbotten. Det är energi som är både befintlig och förnybar. Dessutom är miljöpåverkan vid installationen oftast mindre än för berg- eller jordvärme.

Fungerar som ensam värmekälla

En sjövärmepump klarar av hela husets behov av värme och varmvatten. Året runt.

Skaffa sjövärme – så går det till

Vi börjar alltid med ett kostnadsfritt besök för att gemensamt undersöka förutsättningarna för att installera sjövärme för ditt hus. Du får då ett kostnadsförslag.

Installationen går till så att en dykare lägger en slinga på sjöbotten. Från strandkanten upp till ditt hus gräver vi och lägger ned rör. Arbetet för att lägga slingor och gräva för rör tar normalt en till två dagar.

Sedan installeras själva värmepumpen, vilket också brukar ta en till två dagar. När installationen är klar får du en genomgång av funktioner, inställningar och skötselråd. Du får även ett igångkörningsprotokoll.

Installationen görs av vår personal som är välutbildad och certifierad. Självklart har vi även ansvarsförsäkring för de arbeten vi utför.

Inom sex månader efter installation så tar vi alltid kontakt med dig för att stämma av att allt fungerar som det ska. Du har då möjlighet att ställa frågor och dessutom få tips och råd om hur du bäst hanterar din nya värmepump.

Viktigt att tänka på innan du installerar sjövärme

Du måste ha tillstånd från din kommuns miljö- och hälsoskyddsnämnd för att installera sjövärme. Det är ditt ansvar att skaffa tillståndet, men vi kan hjälpa dig med ansökan om du vill.

Vi tar ansvar för allt

För att du som kund ska känna full trygghet när du köper din sjövärmepump från oss så tar vi ansvar för hela arbetet. Vi anlitar inga underentreprenörer och tar hand om allt från råd och planering till färdig installation.

Våra ansvar och garantier

Vi tar totalansvar när du köper värmepump av oss. Dessutom har IVT värmepumpar marknadens bästa garantier.

Kostnadsfri offert och kalkyl

Beställ offert som visar kostnaden och hur mycket du kan spara med sjövärme.