Bergvärmepumpar

Bergvärme i Dalarna

Kostnadsfri offert och kalkyl

Beställ offert som visar kostnaden och hur mycket du kan spara med bergvärme.

Med bergvärme sänker du dina värmekostnader. Ordentligt.

Anledningarna till att installera bergvärme är många, men för många är det kostnadsbesparingen som är den viktigaste. Beroende på vilken uppvärmning du har idag så kan du minska dina uppvärmningskostnader med upp till 80 procent!

Bergvärme värmer inte bara ditt hus till en låg kostnad, den uppfyller också hela hushållets behov av varmvatten. Det är dessutom en mycket driftsäker, i princip underhållsfri och en mycket miljövänlig energikälla.

Konvertering från elvärme

Även om det är en stor investering att byta från el- till bergvärme så är besparingen så stor att det är intressant att räkna på för dig som inte har ett vattenburet värmesystem. Konvertering från elvärme till vattenburen värme ger dessutom ROT-avdrag.

Bergvärmepumpar ger inte bara värme

Under varma sommardagar är det många som önskar sig luftkonditionering. En modern bergvärmepump ger dig skön svalka dessa dagar – till en mycket lägre kostnad än en traditionell luftkonditioneringsanläggning.

Ett hållbart värdeskapande

Den energi som bergvärmepumpen tar vara på kommer från solens strålar och är därför helt förnybar. Den kommer alltså ge värme under väldig lång tid, vilket såklart ökar värdet på ditt hus.

Ger stor besparing

Jämfört med andra värmepumpar ger bergvärme den största besparingen – du kan faktiskt sänka dina värmekostnader med upp till 80 procent.

Miljövänligt

En bergvärmepump nyttjar befintliga och förnyelsebara naturresurser.

Ökar värdet på ditt hus

Dagens bergvärmepumpar är gjorda för att ge skön värme i många år. Därför ökar värdet på ditt hus om du installerar bergvärme.

Skaffa bergvärme – så går det till

Vi börjar alltid med ett kostnadsfritt besök för att gemensamt undersöka förutsättningarna för ditt hus. Du får då ett kostnadsförslag.

När vi borrar så tar det ungefär en dag, beroende på förutsättningarna. Borrdjupet är normalt 100-220 meter. Hur djupt vi måste borra beror på olika faktorer, men främst på hur stort hus du har. Vi gör allt för att påverka din tomt så lite som möjligt.

Därefter är det dags för installationen av själva värmepumpen, vilket normalt tar en till två dagar. Efter installationen går vi gemensamt igenom funktioner och inställningar för din värmepump. Du får också skötselråd för att värmepumpen ska fungera så bra som möjligt, samt ett igångkörningsprotokoll.

Inom ett halvår så tar vi sedan kontakt med dig för att kontrollera att allt fungerar som det ska. Du har då ytterligaren en möjlighet att ställa frågor och dessutom få tips och råd om hur du bäst hanterar din nya värmepump.

Alla arbeten utförs av vår egen personal som är välutbildad och certifierad. Självklart har vi även ansvarsförsäkring för de arbeten vi utför.

Tänk på att

Du måste ha tillstånd från din kommuns miljö- och hälsoskyddsnämnd för att installera bergvärme. Det är ditt ansvar att skaffa tillståndet, men om du vill kan vi hjälpa dig med ansökan.

Vi tar ansvar

För att du som kund ska känna full trygghet när du köper värmepump från oss så tar vi ansvar för hela arbetet. Vi anlitar inga underentreprenörer och tar hand om allt från råd och planering till färdig installation.

Ansvar och garantier

Vi tar totalansvar när du köper värmepump av oss. Dessutom har IVT värmepumpar marknadens bästa garantier.

Bli kontaktad

  • Personuppgifter du lämnar här använder vi för att kunna ge dig erbjudanden och upprätthålla hög servicenivå. Inhämtade uppgifter kommer även att behandlas i samband med Enwell och Vattenfalls affärs- och produktutveckling, statistik, marknads- och kundanalyser samt direkt marknadsföring av andra av Enwells och Vattenfalls produkter och tjänster. Vill du inte ta del av dessa erbjudanden kan du närsomhelst kontakta oss på (se kontakt). Mer information om hur vi behandlar personuppgifter och vilka rättigheter du har enligt gällande dataskyddslagstiftning hittar du här.