Ansvar och garantier

Vi tar ansvar

En värmepump eller en vattenbrunn är för de allra flesta en relativt stor investering. När du anlitar oss så tar vi hand om allt från råd och planering, till installation och service. Vi kallar det totalansvar och det gör att du kan känna dig trygg med ditt köp.

Att vi kan ta det ansvaret beror på att vi har kompetent och erfaren personal, samt att vi utför alla delar av arbetet själva och inte anlitar underleverantörer.

Skaffa värmepump – så går det till

Oavsett vilken typ av värmepump du köper så börjar vi alltid med ett kostnadsfritt besök hemma hos dig. Då undersöker vi gemensamt förutsättningarna för att installera den värmepump du tänkt dig. Du får då också ett kostnadsförslag.

Efter besöket får du en slutgiltig offert samt en mer precis energisparkalkyl. Enligt vår erfarenhet så stämmer kalkylerna väl överens med verkligheten, förutsatt att energibehovet för ditt hus förändras. Köper du värmepump från oss så får du ett fast pris för installationen.

Smidig installation

Olika värmepumpar tar olika lång tid att installera, men normalt sett tar det aldrig längre tid än en vecka. Efter installationen går vi gemensamt genom värmepumpens funktioner, dess inställningar och skötselråd. Du får även ett igångkörningsprotokoll.

Inom ett halvår efter installationen tar vi sedan kontakt med dig för att stämma av att allt fungerar som det ska. Det ger dig ytterligare ett tillfälle att ställa frågor och få råd om hur din nya värmepump ska hanteras.

Marknadens bästa garantier

En värmepump är en stor investering och då är det viktigt att du har en garanti som du kan lita på. Väljer du en berg-, jord-, sjö- eller luftvärmepump från IVT så får du:

  • 10 års garanti på kompressorn.*
  • 6 års garanti på övriga delar i värmepumpen.*

En såpass omfattande garanti gör att du slipper teckna separat försäkring, eller utnyttja din hemförsäkring om något går sönder. Det spar du både premier och självrisk på.

*För att se garantivillkor klicka här.

Aldrig mer än 24 timmar utan värme

Om du skulle få ett driftstopp som orsakats av din värmepump garanterar vi att du får värme i huset igen inom 24 timmar. Den här garantin gäller under vinterhalvåret (1 nov – 31 mars) och under hela värmepumpens sexåriga garantitid.

Brunnsborrning

Är det en vattenbrunn du köper kan du också känna dig trygg med din installation. Du får följande garantier:

  • Kostnadsgaranti. Kostnaden för borrningen kan aldrig överstiga det maxpris som står i offerten.
  • Flödesgaranti. Om vattenmängden i din brunn understiger den överenskomna garantivolymen så åtgärdar vi felet eller betalar tillbaka kostnaden. Flödesgarantin gäller i två år efter avslutat arbete.

Våra värmepumpar

Vi säljer och installerar alla typer av värmepumper. Välj den som bäst passar dina behov.