Om ENWELL (Melmek)

Hos ENWELL (Melmek) erbjuder vi produkter och tjänster inom värme, kyla, energi och vatten – till högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Som en del av ENWELL och Vattenfall har vi stor expertis i helhetslösningar inom klimatsmarta och kostnadseffektiva värme- och kyllösningar, däribland bergvärme, solvärme och luftvärmepumpar.

Vilka är ENWELL (Melmek)?

Melmek står för Morkarlby Elektromekaniska AB. Vårt huvudkontor som också är ett IVT Center finns i Mora. Där har vi lager, verkstad, kontor och en heltidsbemannad utställning av värmepumpar. Vi har även ett IVT Center i Falun. Vårt arbetsområde innefattar förutom Mora och Falun bland annat platser som Leksand, Borlänge, Mockfjärd, Gagnef, Orsa, Rättvik och Älvdalen. Dalarna och Hälsingland är våra största områden, men du är välkommen att kontakta oss även om du bor eller har verksamhet på annan plats.

Våra kontor

Edit
Morkarlby Elektromekaniska AB - IVT Center Mora

Ditt kunskapscenter för värmepumpar, energi och miljö i Mora

Vi är ett IVT Center, vilket innebär att du kan vända dig till oss med alla frågor som rör uppvärmningen av ditt hus. Vi är utbildade och certifierade av IVT enligt mycket höga krav.

Vi säljer och installerar IVT:s värmepumpar, som idag finns i allt från småhus till stora kommersiella fastigheter. IVT har också Sveriges enda Svanenmärkta värmepump, vi besöker tex Orsa, Rättvik & Älvdalen.

Vi utgår från Mora och installerar i området kring Siljan och norra om Mora.

Besök eller kontakta oss på valfritt sätt om du vill veta mer om värmepumpar!

Selbäcksvägen 1,
792 37 Mora
Edit

Ditt kunskapscenter för värmepumpar, energi och miljö i Falun

Vårt kontor i Falun är ett IVT Center, vilket innebär att du kan vända dig till oss med alla frågor som rör uppvärmningen av ditt hus. Vi är utbildade och certifierade av IVT enligt mycket höga krav. IVT:s värmepumpar finns i allt från småhus till stora kommersiella fastigheter. IVT har också Sveriges enda Svanenmärkta värmepump.

Med utgångspunkt från Falun är vårt primära arbetsområde Dalarna och Hälsingland, men du är givetvis välkommen även om du bor eller har verksamhet utanför detta område. Vi besöker tex Leksand, Borlänge, Mockfjärd & Gagnef.

Ansvarig för IVT Center Falun är Peter Bergström, som har lång erfarenhet av försäljning, installation och service inom borrning och värmepumpar.

Besök eller kontakta oss på valfritt sätt om du vill veta mer om värmepumpar!

Norra Järnvägsgatan 31B,
791 35 Falun

IVT Center i Falun och Mora

Vi har IVT Center i både Mora och Falun, vilket innebär att vi är utbildade och certifierade av svenska värmepumpsvarumärket IVT enligt deras högt ställda krav. Våra IVT Center är lokala kunskapscenter för värmepumpar, energi och miljö. Certifieringen stärker vår inriktning på kvalitet tack vare att svenska IVT är en av de mest respekterade tillverkarna på marknaden. På vårt huvudkontor i Mora finns en utställning av värmepumpar där du kan titta närmare på de olika modellerna och få direkt hjälp från vår personal på plats.
Melmek utför service och utbyta av värmepumpar

Med nära 30 års erfarenhet av el, VVS och värmepumpar

ENWELL (Melmek), grundades för snart 30 år sedan. Vårt fokus vid starten 1993 låg på service av värmepumpar. Redan från början gjorde vi också arbeten inom VVS och el. Genom åren har vi samlat på oss viktig erfarenhet och kompetens för att kunna leverera ett toppresultat vid varje uppdrag, för att kunna ge den bästa rådgivningen i alla situationer.

ENWELL – störst i Sverige på bergvärme

Under alla år som vi varit verksamma har vi byggt upp ett stort tekniskt kunnande inom värme och vatten. Vårt mål är att vara det självklara valet för dig som vill ha klimatsmart och kostnadseffektiv uppvärmning i form av en värmepump, oavsett om det rör sig om luftvärmepump till sommarstugan, bergvärme till villan eller värmelösning till ett företag.

Idag är Melmek dessutom en del av bolagsgruppen ENWELL, störst i Sverige inom bergenergiteknik. Det ger oss tillgång till ytterligare erfarenhet tack vare de duktiga bolag som ingår i koncernen. Vattenfall är den största ägaren i ENWELL, som vi är stolta över att vara en del av.

Luftvattenvärmepump från IVT
Luftvärmepumpar från IVT

Helhetslösningar med totalansvar för arbetet

Att känna trygghet i sitt köp är oerhört viktigt. Köper du en produkt från oss kommer vi att finnas med hela vägen för att se till att arbetet blir korrekt utfört och att du får ut så mycket som möjligt av ditt köp.

Från den första kontakten med rådgivning, till hembesök och kostnadsförslag, installation, förklaring om hur systemet används, och vidare till servicebesök – ENWELL (Melmek) tar totalansvar hela vägen. Din trygghet och tillfredsställelse som kund ska alltid komma i första hand!

Professionell service och generösa garantier på värmepumpar

Det är enkelt att ta hand om de flesta värmepumpar, men också väldigt viktigt. Genom att regelbundet ge service till apparaten så får den maximal livslängd och förblir energisnål och effektiv. Vi utför professionell service på alla typer av värmepumpar, med rengöring och kontroll av alla delar. Köper du en värmepump från ENWELL (Melmek) så kan du välja att boka servicebesök efter rekommenderad tid eller teckna ett serviceavtal redan vid köpet. Vid rådgivning och köp får du veta vad de olika värmepumparna behöver i form av service.

Vi är glada över att kunna erbjuda marknadens bästa garantier på värmepumpar. Köper du en IVT-värmepump får du 10 års garanti på kompressorn och 6 års garanti på övriga delar. För vattenbrunnar ger vi både kostnadsgaranti och flödesgaranti.

Certifierad personal för VVS och el

En viktig del av installationer av värmepumpar, elbilsladdningar och solvärme är arbeten inom el och VVS. Vi behöver inte anlita externa leverantörer eftersom vi har behörighet och certifiering för att utföra VVS- och elarbeten. På så sätt blir installationen både snabb och säker. Det ger oss också möjlighet att hjälpa till med andra typer av projekt som kräver el och VVS, som nybyggnationer eller mindre renoveringar.

Morkarlby Elektromekaniska AB utför även EL & VVS
Airx luftvattenvärmepump från IVT

Installation av värmepumpar i Mora, Falun, Rättvik, Leksand, Borlänge m.m.

Vårt utbud av kvalitetsvärmepumpar består av modeller som passar allt från småhus till villor och större fastigheter. Beroende på hushållets eller företagets behov finns olika typer av värmelösningar. Med vårt fokus på miljö och hållbara energilösningar faller det sig naturligt för oss att även ha solvärme och laddboxar till elbil i vårt sortiment.

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt helhetslösning inom:

  • Bergvärmepumpar
  • Jordvärmepumpar
  • Sjövärmepumpar
  • Frånluftsvärmepumpar
  • Luft/luftvärmepumpar
  • Luft/vattenvärmepumpar
  • Solvärme
  • Elbilsladdning
  • Brunnsborrning

Vi finns här för att hjälpa

Med kunniga och engagerade medarbetare fortsätter vi att förse hushåll och fastigheter med klimatsmarta och kostnadsbesparande lösningar. Välkommen att kontakta ett av våra IVT Center i Mora eller Falun. Här får du svar på alla frågor och rådgivning inför ditt köp.